Skip to main content

Tisková zpráva Národní galerie 28/2/2017

Bezpečnostní agentura G4S převzala ostrahu objektů Národní galerie v Praze
logo

Praha, 28. února 2017 – Společnost G4S Secure Solutions (CZ), přední poskytovatel bezpečnostních služeb v oblasti ochrany majetku a osob, bude ode dneška, tj. 28. února 2017, střežit objekty a expozice Národní galerie v Praze. G4S má s ostrahou kulturních památek v globálním měřítku dlouholeté zkušenosti.

Národní galerie se tak zařadila mezi významné světové kulturní instituce, které využívají služeb G4S. V České republice G4S zajistila např. přepravu nejdražší mince světa, legendární Flowing Hair Liberty Dollar z roku 1794, v hodnotě skoro čtvrt miliardy korun, která byla vystavena loni v Nové budově Národního muzea.

„Je mi velkou ctí, že naše společnost navázala spolupráci s Národní galerií. Tato klíčová kulturní instituce obhospodařuje sbírky, které mají nevyčíslitelnou hodnotu nejen po stránce finanční, ale především jsou kulturním bohatstvím České republiky a jejích dějin. Proto je pro nás velká prestiž, že naši profesionálové pomohou k ochraně tohoto kulturního dědictví,“ uvádí Lenka Nováková, Business Development Director společnosti G4S Česká republika.

 

^